Antena 3 CNN Externe Premierul Italiei susţine iniţiativa franco-germană destinată ocupării forţei de muncă

Premierul Italiei susţine iniţiativa franco-germană destinată ocupării forţei de muncă

Premierul Italiei susţine iniţiativa franco-germană destinată ocupării forţei de muncă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Iun 2013   •   11:10
Premierul italian, Enrico Letta, le-a telefonat vineri cancelarului german, Angela Merkel, preşedintelui francez, Francois Hollande, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a-şi exprima "sprijinul faţă de iniţiativa franco-germană" de joi, destinată, în principal, ocupării forţei de muncă, relatează sâmbătă AFP, citând un comunicat oficial de la Roma, conform Agerpres.
 
Angela Merkel şi Francois Hollande şi-au exprimat joi, la Paris, dorinţa comună de a consolida competitivitatea şi creşterea economică în Europa şi s-au pronunţat pentru o consolidare a Eurogrupului şi a măsurilor destinate ocupării forţei de muncă, cu o lună înainte de următorul Consiliu European. 
 
În cele trei conversaţii telefonice purtate vineri, Letta s-a referit, de asemenea, la întâlnirea avută vineri, la Roma, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. 
 
Întâlnirea s-a axat pe pregătirea summit-ului UE, în special pe propunerile italiene privind "lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor", se precizează în comunicat. 
 
Summitul UE din 27-28 iunie se va concentra pe probleme economice, pe creşterea economică, pe competitivitate şi ocuparea forţei de muncă în special în rândul tinerilor.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close