Antena 3 CNN Externe Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost demis de Parlament

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost demis de Parlament

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost demis de Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
12 Mar 2014   •   08:21

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost demis marţi de Parlament, la capătul unei lungi dispute între Executiv şi Legislativ, informează AFP.
   
"Congresul a votat, cu 124 de voturi, pentru retragerea încrederii (acordate) premierului Ali Zeidan şi l-a însărcinat pe ministrul Apărării, Abdallah al-Theni, să asigure interimatul până la nominalizarea unui nou şef de guvern în termen de două săptămâni", a anunţat Congresul General Naţional (CGN, Parlamentul Libiei), cea mai înaltă autoritate politică a ţării.
   
La puţin timp după destituirea lui Zeidan, al-Theni a depus jurământul în faţa CGN.
   
În cursul serii de marţi, procurorul general libian a emis o interdicţie de călătorie pe numele lui Zeidan.
   
Potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Biroului procurorului general, Zeidan nu are dreptul să călătorească din cauza unei presupuse implicări într-un caz de deturnare de bani publici.
   
Dar, potrivit presei libiene, Zeidan ar fi părăsit deja ţara.
   
Premierul demis a fost frecvent criticat pentru incapabilitatea de a restabili securitatea în ţară, după peste doi ani de la înlăturarea de la putere a regimului lui Muammar Kadhafi.
   
Zeidan, un independent sprijinit de liberali, i-a acuzat la rândul său pe islamişti că îşi doresc să-l înlăture de la guvern pentru a prelua puterea în Libia.
   

×
Subiecte în articol: Libia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close