Antena 3 CNN Externe Premierul pakistanez: Viitoarele atacuri unilaterale vor fi contracarate cu toată forţa

Premierul pakistanez: Viitoarele atacuri unilaterale vor fi contracarate cu toată forţa

Premierul pakistanez: Viitoarele atacuri unilaterale vor fi contracarate cu toată forţa
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Mai 2011   •   19:33

Premierul pakistanez a declarat luni, în faţa Parlamentului că moartea teroristului Osama bin Laden în urma raidului american a fost un act de "justiţie reală” şi a insistat că relaţia cu SUA este încă foarte puternică. Totuşi, în acelaşi discurs, premierul a ţinut să precizeze că viitoare "atacuri unilaterale” vor fi contracarate cu "toată forţa”, conform Washington Post.

Premierul Yousuf Raza Gilani a declarat, de asemenea, că are încredere în forţele militare pakistaneze şi serviciul de informaţii naţional care au fost aspru criticate pentru neputinţa de a confrunta forţele americane în raidul de săptămâna trecută.

Operaţiunea care a avut loc la data de 2 mai a trezit suspiciuni legate de implicarea forţelor pakistaneze în acest caz. Mai exact, s-a crezut că oficialii ştiau de prezenţa liderului terorist, ba mai mult, că îl ajutau.

Gilani a declarat că acuzaţiile legate complicitate sau incompetenţă sunt absurde. "Pakistan nu este locul de naştere al reţelei al-Qaeda. Noi nu l-am invitat pe Osama bin Laden în Pakistan", a declarat Gilani.

Premierul a recunoscut că neputinţa de a-l găsi pe bin Laden, care trăia de şase ani de zile în Abbottabad, a fost o greşeală dar a subliniat că vina nu este doar a Pakistanului în această problemă.

Gilani a insistat totuşi că relaţiile cu SUA rămân puternice şi că cele două ţări au lucrat bine împreună în timpul acestei perioade de criză.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close