Antena 3 CNN Externe Premierul palestinian promite intensificarea ?rezistenţei paşnice?

Premierul palestinian promite intensificarea ?rezistenţei paşnice?

Premierul palestinian promite intensificarea ?rezistenţei paşnice?
Sursa foto: Salam Fayyad
22 Apr 2010   •   12:48

Premierul palestinian Salam Fayyad a promis să intensifice "rezistenţa paşnică" contra ocupaţiei israeliene prin boicotarea bunurilor coloniştilor în Cisiordania.

"A existat progres în boicotarea produselor, care provine din ideea unui rezistenţe paşnice populare, şi sper că vom scăpa de pe pieţele noastre de toate produsele coloniştilor până la finele anului", arăta acesta la o conferinţă internaţională din Cisiordania, în Bilin.
Localitatea a fost scena unor proteste contra controversatei bariere de separaţie israeliene, în timpul cărora demonstranţii s-au confruntat cu trupele israeliene.
Conferinţa, menită a sprijini lupta non-violentă, a fost organizată în prezenţa a sute de palestinieni, dar şi 250 străini şi 150 israelieni.

Fayyad a reînnoit promisiunea de a desfăşurea proiecte de dezvoltare în aşa numita Zonă C, parte a Cisiordanie aflată sub control militar israelian complet şi ce reprezintă 60 procente din teritoriu.

"Vom continua să lucrăm la proiectul nostru de a ne construi statul în Zona C şi de cealaltă parte a barierei, deoarece noi considerăm că tot terenul ocupat în 1967 este pământ palestinian şi nu teritoriu disputat".
Israel susţine că bariera este necesară pentru a proteja cetăţenii săi de atacuri.
Israel a finalizat până acum 413 kilometri şi cei 709 km planificaţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stat palestinian negocieri de pace
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close