Antena 3 CNN Externe Premierul Polonei a demisionat

Premierul Polonei a demisionat

Premierul Polonei a demisionat
Sursa foto: Foto: Beata Szydło/ Facebook
08 Dec 2017   •   08:41

Premierul polonez, Beata Szydlo, și-a prezentat demisia comitetului politic al partidului din care face parte (PiS), iar aceasta a fost acceptată, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni. Motivul demisiei ar fi „o schimbare necesară pentru a face față noilor provocări” de pe scena internă și internațională. 

Vicepremierul Mateusz Morawiecki, ministru de finanțe, o va înlocui pe Beata Szydlo, care a demisionat, în fruntea guvernului conservator naționalist din Polonia, a anunțat joi partidul Lege și Justiție (PiS) aflat la putere.

Purtătoarea de cuvânt a partidului, Beata Mazurek, a afirmat că este o schimbare necesară pentru a face față noilor provocări din politica externă și internă, fără să precizeze natura acestora.

„Comitetul a propus pentru funcția de prim-ministru candidatura vicepremierului Mateusz Morawiecki”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ultimele luni ale anului în curs au adus numeroase schimbări importante în situația internă și internațională, a mai afirmat Beata Mazurek. „A fost, de asemenea, o evoluție a sarcinilor înscrise în marele nostru proiect pentru schimbări în bine (...) Acești factori au antrenat necesitatea de a corecta componența guvernului, inclusiv conducerea lui”, a continuat ea, subliniind că Beata Szydlo va rămâne în cadrul guvernului.  Ea ar urma să ocupe o funcție de vicepremier. Potrivit agenției PAP, alte schimbări în cadrul executivului vor avea loc în luna ianuarie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: premier Polonia demisie partid decizie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close