Premierul polonez dă lecţii de economie omologului de la Londra

29 Apr 2009   •   04:55
Premierul polonez dă lecţii de economie omologului de la Londra

brown and tusk

Premierul britanic Gordon Brown a primit o lecţie umilitoare de competenţă economică din partea liderului unei ţări ce cândva era una dintre cele mai sărace din Europa, scrie presa engleză despre vizita în Polonia a oficialului de la Londra.
Premierul Donald Tusk l-a pus în dificultate pe Brown după ce a sugerat că cheltuielile publice iresponsabile sunt de vină pentru starea proastă a finanţelor britanice.
Tusk arăta că Polonia a scăpat de ce este mai rău în criza financiarp prin reglementarea corectă a băncilor şi prin faptul că nu a trăit pe credit. Comentariile sale vin la puţin timp după ce bugetul de la Londra se prefigurează a avea un deficit de 700 miliarde de lire în câţiva ani. În contrast, Polonia a înregistrat 12 ani consecutivi de creştere şi este una dintre puţinele ţări ce a scăpat de recesiune.
Întrebat cum de economia Poloniei a crescut cinci procente când cea a Marii Britanii a cunoscut cea mai mare recesiune din ultimii 60 de ani, el a replicat că ?guvernul polonez s-a comportat cu mare responsabilitate în ce priveşte fondurile publice şi deficitul bugetar. Metoda pe care am ales-o în privinţa crizei a fost nu să creştem cheltuielile, ci să fim resposabili cu banii publici?.
Acesta a mai amintit şi de supravegherea eficientă a băncilor, şi nu exagerarea cu trăitul pe credit.
Antena3.ro

Parteneri
x close