Antena 3 CNN Externe Premierul polonez dă lecţii de economie omologului de la Londra

Premierul polonez dă lecţii de economie omologului de la Londra

Premierul polonez dă lecţii de economie omologului de la Londra
Sursa foto: brown and tusk
29 Apr 2009   •   04:55

Premierul britanic Gordon Brown a primit o lecţie umilitoare de competenţă economică din partea liderului unei ţări ce cândva era una dintre cele mai sărace din Europa, scrie presa engleză despre vizita în Polonia a oficialului de la Londra.
Premierul Donald Tusk l-a pus în dificultate pe Brown după ce a sugerat că cheltuielile publice iresponsabile sunt de vină pentru starea proastă a finanţelor britanice.
Tusk arăta că Polonia a scăpat de ce este mai rău în criza financiarp prin reglementarea corectă a băncilor şi prin faptul că nu a trăit pe credit. Comentariile sale vin la puţin timp după ce bugetul de la Londra se prefigurează a avea un deficit de 700 miliarde de lire în câţiva ani. În contrast, Polonia a înregistrat 12 ani consecutivi de creştere şi este una dintre puţinele ţări ce a scăpat de recesiune.
Întrebat cum de economia Poloniei a crescut cinci procente când cea a Marii Britanii a cunoscut cea mai mare recesiune din ultimii 60 de ani, el a replicat că ?guvernul polonez s-a comportat cu mare responsabilitate în ce priveşte fondurile publice şi deficitul bugetar. Metoda pe care am ales-o în privinţa crizei a fost nu să creştem cheltuielile, ci să fim resposabili cu banii publici?.
Acesta a mai amintit şi de supravegherea eficientă a băncilor, şi nu exagerarea cu trăitul pe credit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gordon Brown donald tusk criza economica
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close