Antena 3 CNN Externe Premierul Poloniei: Dependenţa Germaniei de gazul din Rusia, „o ameninţare pentru suveranitatea Europei”

Premierul Poloniei: Dependenţa Germaniei de gazul din Rusia, „o ameninţare pentru suveranitatea Europei”

Premierul Poloniei: Dependenţa Germaniei de gazul din Rusia, „o ameninţare pentru suveranitatea Europei”
Sursa foto: Foto: www.chernobylee.com
10 Mar 2014   •   18:25
Premierul polonez Donald Tusk a declarat luni că dependenţa Germaniei de gazul rusesc constituie o ameninţare pentru suveranitatea Europei, relatează AFP.

"Dependenţa Germaniei de gazul rusesc poate limita cu adevărat suveranitatea Europei. Sunt convins de acest lucru", a declarat Tusk în faţa presei, cu două zile înaintea unei vizite a cancelarului german Angela Merkel la Varşovia.

"Pentru mine, problema Ucrainei este problema viitorului şi securităţii Uniunii Europene", a declarat premierul polonez aflat în vizită la o bază militară în nordul Poloniei.

Premierul Poloniei s-a pronunţat pentru "o anumită revizuire a politicii energetice" a UE.

"Voi discuta foarte deschis despre acest lucru cu Merkel, subliniind că actualele concepţii despre politica privind clima şi gazele riscă să constituie o ameninţare pentru securitatea şi suveranitatea Europei întregi", a insistat el.

"Voi formula fără echivoc opiniile noastre pe tema ameninţărilor legate de dependenţa de gazul şi banii ruseşti. Aceasta, bineînţeles, nu priveşte decât Germania, dar Germania constituie un exemplu puternic al acestui fenomen în ultimii ani", a declarat Tusk.

Donald Tusk a anunţat că va discuta cu Merkel despre "cum ar putea rectifica germanii unele decizii economice, pentru a evita o paralizie a Europei în momentul în care aceasta trebuie să reacţioneze rapid şi să adopte o poziţie clară".
 

×
Subiecte în articol: donald tusk
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close