Antena 3 CNN Externe Premierul Portugaliei dezminte planul potrivit căruia caută să controleze presa ostilă

Premierul Portugaliei dezminte planul potrivit căruia caută să controleze presa ostilă

Premierul Portugaliei dezminte planul potrivit căruia caută să controleze presa ostilă
Sursa foto: Jose Socrates
19 Feb 2010   •   16:58

Primul ministru al Portugaliei, Jose Socrates, a dezminţit existenţa unui plan pentru controlarea presei considerate ostile persoanei sale, catalogând acuzaţiile apărute în presă ca fiind "false şi delirante", potrivit AFP.

"Nici Guvernul, nici eu nu am avut niciodată vreun plan de control sau influenţare a presei din Portugalia", a declarat Socrates. "Ideea nu doar că este falsă, dar este şi nefondată şi delirantă", a adăugat Socrates.
La începutul lunii februarie, publicaţia ?Sol? acuza Guvernul socialist că a pus la punct un plan de acest fel înaintea scrutinului legislativ din septembrie 2009.

Conform informaţiilor din presă, planul consta în preluarea controlului, cu ajutorul companiei Portugal Telecom (PT), asupra televiziunii private TVI, foarte critică la adresa primului-ministru.

"Nici eu, nici Guvernul nu am oferit recomandări PT sau conducerii acesteia pentru cumpărarea TVI sau a altor instituţii de presă", a subliniat premierul portughez.

Proiectul de cumpărare a TVI de către Portugal Telecom a declanşat reacţii dure din partea opoziţiei, fiind într-un final abandonat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Portugalia presa sol
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close