Antena 3 CNN Externe Premierul scoțian, după decizia omologului britanic de a organiza alegeri anticipate: „Se forţează un Brexit dur”

Premierul scoțian, după decizia omologului britanic de a organiza alegeri anticipate: „Se forţează un Brexit dur”

Premierul scoțian, după decizia omologului britanic de a organiza alegeri anticipate: „Se forţează un Brexit dur”
Sursa foto: Foto: youtube.com
18 Apr 2017   •   15:16

Decizia prim-ministrului britanic Theresa May de a convoca alegeri anticipate pentru data de 8 iunie este o tentativă de a forţa un Brexit 'dur', a reacţionat şefa guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, la scurt timp după anunţul făcut de Downing Street, transmit Reuters şi DPA.

Conservatorii 'văd o şansă să mişte Marea Britanie spre dreapta, să forţeze un Brexit dur şi să impună tăieri mai mari (de cheltuieli publice). Să apărăm Scoţia', a scris pe Twitter Nicola Sturgeon, al cărei Partid Naţional Scoţian (SNP) susţine independenţa provinciei de Regatul Unit şi se opune Brexit-ului.

La rândul său, liderul deputaţilor SNP din parlamentul de la Londra, Angus Robertson, a notat pe Twitter că scrutinul anticipat de pe 8 iunie va fi 'o alegere directă în Scoţia între SNP şi conservatori'.

'Ce s-a întâmplat cu 'acum nu este momentul'?', s-a întrebat deputatul scoţian, referindu-se la declaraţii anterioare ale dnei May potrivit cărora alegerile legislative nu vor fi devansate.

Theresa May a anunţat marţi convocarea de alegeri parlamentare anticipate la data de 8 iunie, menţionând că guvernul său are planul adecvat pentru negocierea condiţiilor Brexit-ului şi invocând necesitatea unităţii politice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: theresa may Brexit
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close