Antena 3 CNN Externe Premierul sloven se plânge că nu îi ajunge salariul de la o lună la alta

Premierul sloven se plânge că nu îi ajunge salariul de la o lună la alta

Premierul sloven se plânge că nu îi ajunge salariul de la o lună la alta
Sursa foto: pahor
11 Iun 2010   •   23:37



Premierul sloven, Borut Pahor, a afirmat vineri că salariul abia îi ajunge de la o lună la alta şi că este nevoit să apeleze la economiile sale, potrivit AFP.
"Eu sunt şeful Guvernului. Salariul meu lunar este de 3.002 euro. Nu pot trăi (o lună) doar cu salariul meu", a declarat Pahor în faţa unui grup de studenţi, care au rămas uimiţi, în cadrul unei reuniuni la Ljubljana.
El a explicat apoi că dificultăţile sale financiare sunt legate de faptul că îşi plăteşte singur cheltuielile de reprezentare în calitate de premier, aşa cum şi-a luat angajamentul în 2009, când Guvernul a adoptat măsuri de austeritate ca răspuns la criza economică.
Pahor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai studenţilor pentru a vorbi despre un proiect de lege controversat menit să reducă numărul de ore în care un student poate lucra în afara studiilor.
Aproximativ 30 de studenţi au fost arestaţi în mai, în urma unor incidente la o manifestaţie împotriva acestei legi, în cursul căreia geamurile Parlamentului au fost sparte.
Salariul mediu net în Slovenia era în martie de 967 de euro, iar salariul minim era de 562 de euro.

Antena3.ro

Foto: poslovni-utrip.si

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close