Antena 3 CNN Externe Premierul Spaniei s-a încurcat în condoleanţe. Şi-a exprimat regretul faţă de victimele cutremurului din China, nu de cele ale accidentului din Galicia

Premierul Spaniei s-a încurcat în condoleanţe. Şi-a exprimat regretul faţă de victimele cutremurului din China, nu de cele ale accidentului din Galicia

Premierul Spaniei s-a încurcat în condoleanţe. Şi-a exprimat regretul faţă de victimele cutremurului din China, nu de cele ale accidentului din Galicia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Iul 2013   •   16:36

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a făcut o gafă în urma accidentului feroviar din Spania, transmiţând un comunicat de condoleanţe în care, din greşeală, a introdus o frază dintr-un mesaj difuzat anterior despre cutremurul din China, scrie El Pais.
   
Rajoy transmisese anterior un comunicat în care prezenta condoleanţe pentru victimele seismului din China, care a avut loc luni dimineaţă şi s-a soldat cu 73 de morţi.
   
Imediat după accidentul feroviar din Spania, Rajoy a difuzat un alt comunicat, prin care prezenta condoleanţe pentru victimele accidentului. Însă, în ultima parte a comunicatului, apare o frază preluată integral din comunicatul anterior, adresat rudelor victimelor cutremurului din China.
   
"Aş vrea să adresez condoleanţe, din inimă, pentru pierderile de vieţi omeneşti în urma cutremurului care a avut loc în oraşul Gansu", a scris Rajoy în comunicatul difuzat după accidentul din Spania.
   
Un tren care circula între Madrid şi El Ferrol (nord-vestul Spaniei) a deraiat miercuri seară, pe un tronson de mare viteză, înainte de gara Santiago de Compostela, iar bilanţul este de cel puţin 78 de morţi.
  


×
Subiecte în articol: tren deraiat Spania Mariano Rajoy
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close