Antena 3 CNN Externe Premierul Spaniei salută încetarea bombardamentelor ETA

Premierul Spaniei salută încetarea bombardamentelor ETA

Premierul Spaniei salută încetarea bombardamentelor ETA
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    21 Oct 2011   •   14:08

Premierul Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a salutat decizia grupării ETA de încetare definitivă a bombardamentelor şi împuşcăturilor, informează BBC News, în ediţia on-line.

Prim-ministrul Zapatero a adăugat că nu se doreşte un nou bilanţ al "terorii", având în vedere că atacurile ETA s-au soldat cu peste 800 de morţi în ultimii 40 de ani.

Gruparea separatistă bască ETA a anunţat joi, încetarea definitivă a activităţilor armate şi a îndemnat Franţa şi Spania să reacţioneze la această decizie printr-un proces de "dialog direct".

Anunţul a fost făcut după reuniunea desfăşurată în cursul acestei săptămâni în regiunea Ţara Bascilor, unde a participat fostul secretar general ONU Kofi Annan şi protagoniştii procesului de pace din Irlanda de Nord.

Deocamdată, Guvernul spaniol nu a reacţionat la acest anunţ, dar analiştii cred că Madridul va cere dizolvarea ETA şi predarea armelor.

Campania de violenţe a ETA a început în urmă cu patru decenii, vizând obţinerea independenţei Ţării Bascilor, un teritoriu situat în nordul Spaniei şi în sudul Franţei.


×
Subiecte în articol: bombardamente morti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close