Antena 3 CNN Externe Premierul spaniol Mariano Rajoy nu va demisiona, în ciuda scandalului de corupţie în care este implicat

Premierul spaniol Mariano Rajoy nu va demisiona, în ciuda scandalului de corupţie în care este implicat

Premierul spaniol Mariano Rajoy nu va demisiona, în ciuda scandalului de corupţie în care este implicat
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Iul 2013   •   18:13

Premierul spaniol Mariano Rajoy, al cărui nume a apărut într-un scandal de presupusă corupţie, a anunţat, luni, că nu are de gând să demisioneze, relatează AFP, citată de Mediafax.

Anunţul lui Rajoy vine în contextul în care opoziţia a făcut mai multe apeluri apeluri în acest sens, pe care primul ministru le-a catalogat „un şantaj” împotriva statului de drept.

„Îmi voi îndeplini mandatul pe care mi l-au dat spaniolii. Statul de drept nu se supune şantajului şi justiţia va continua să-ţi facă treaba fără nicio presiune", a declarat Mariano Rajoy.

Şeful Guvernului conservator a vorbit cu presa într-un moment în care Luis Barcenas, fost trezorier al formaţiunii sale, Partidul Popular (PP), era audiat de un judecător de instrucţie pe tema unor noi dezvăluiri privind un presupus caz de contabilitate ascunsă în cadrul partidului.

În urma acestor dezvăluiri, opoziţia socialistă a cerut, duminică, demisia lui Mariano Rajoy, şeful Guvernului de la sfârşitul lui 2011 şi preşedinte al PP din 2004.

Scandalul a izbucnit după ce cotidianul de centru-dreapta El Mundo a publicat pe data de 9 iulie o serie de manuscrise care dovedesc, susţine publicaţia, că Mariano Rajoy a încasat salarii ilegale în 1997, 1998 şi 1999.

În perioada la care face referire El Mundo, Rajoy ocupa funcţia de ministru în Guvernul lui Jose Maria Aznar.

Duminică, acelaşi cotidian a publicat conţinutul mai multor SMS-uri trimise între Mariano Rajoy şi Luis Barcenas, care arată, potrivit acestuia, că şeful Guvernului i-a cerut fostului trezorier să „nege existenţa contabilităţii ascunse şi suplimentelor salariale".

×
Subiecte în articol: Mariano Rajoy coruptie scandal demisie Spania
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close