Antena 3 CNN Externe Premierul Turciei: "Masacrarea palestinienilor din Gaza aduce aminte de mentalitatea lui Hitler!"

Premierul Turciei: "Masacrarea palestinienilor din Gaza aduce aminte de mentalitatea lui Hitler!"

Premierul Turciei: "Masacrarea palestinienilor din Gaza aduce aminte de mentalitatea lui Hitler!"
16 Iul 2014   •   14:35

Premerul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, condamnă în termeni duri ultima agresiune din Fâşia Gaza şi acuză Tel Avivul de "masacrarea palestinienilor".

Erdogan a ţinut un discurs în parlamentul de la Ankara, în faţa membrilor Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare, prin care îşi exprima dezacoradul categoric faţă de "perpetuarea masacrării palestinienilor" şi faţă de faptul că "Israelul continuă să fie un stat terorist în regiune".

El a subliniat că în condiţiile actuale, normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Turcia este imposibilă.

Premierul de la Ankara a criticat ultima remarcă a unui parlamentar israelian, care a postat pe o reţea socială argumente care sugerează că palestinienii merită să moară.
"Care este diferenţa dintre mentalitatea aceasta şi cea a lui Hitler?", se întreabă retoric Edogan.

La sfârştul săptămânii, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas,  va sosi la Ankara, unde va avea întrevederi cu oficialii turci.
De la începerea conflictului din Făşia Gaza, din 8 iulie, peste 200 de persoane au fost deja ucise, majoritatea dintre acestea fiind din rândul populaţiei civile, relevă un raport oficial al ONU.

Erdogan spune că relaţiile cu Israelul vor rămâne glaciale, atât timp cât Tel Avivul va continua ofensiva din Fâşia Gaza:
"Nu se pune problema ca relaţiile dintre noi să intre pe un făgaş normal, în condiţiile în care acest masacru continuă", adaugă premierul de la Ankara.

Făşia Gaza este supusă unei blocade încă din anul 2007, situaţie care a dus la scăderea drastică a nivelului de trai, creşterea fără precedent a ratei şomajului şi a sărăciei.

CITEŞTE ŞIPremierul turc Recep Erdogan acuză Israelul de ''terorism de stat''

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close