Antena 3 CNN Externe Premierul Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: „Am avut emoții foarte mari din prima clipă”

Premierul Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: „Am avut emoții foarte mari din prima clipă”

Premierul Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: „Am avut emoții foarte mari din prima clipă”
11 Mai 2018   •   14:16

Premierul Viorica Dăncilă se află într-o vizită de trei zile la Vatican. După întrevederea cu Papa Francisc, liderul Executivului i-a acordat un scurt interviu corespondentului Antena 3 Mirela Voicu. 

Întrebată ce mesaj a avut Papa Francisc pentru români, Viorica Dăncilă a spus că mesajul „a fost pliat pe realitatea din România”.

„Un mesaj de suflet, care îndeamnă la pace, la liniște și la faptul că toți trebuie să ne temem de dumnezeu, că atunci când există teamă oamenii nu pot face lucruri rele. Cred că sunt mesaje pliate pe realitatea din România”, a spus premierul. 

Prim ministrul României a adus în dar pentru Papa Francisc un stilou de lemn, un măr copăcel care va fi plantat ulterior la Vatican şi semințe de legume româneşti care vor fi duse în Africa la copiii înfometaţi, iar la rândul său a primit „o sculptură în care binele învinge întotdeuna răul, trei cărți și mesajul de pace.

„Am avut emoții foarte mari din prima clipă. Nu e obișnuit să te întâlnești cu el. Merge la sufletul tuturor prin mesajele date”, a mai spus premierul. 

Viorica Dăncilă a spus și ce a discutat cu Papa Francis. „Am discutat că sunt prima femeia premier în România. L-a bucurat. M.a întrebat de provocări, am spus ca se pliază pe mesajul lui, că aș vrea să existe mai puțină dezbinare”.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close