Antena 3 CNN Externe Un preot catolic a botezat incorect timp de 20 de ani. Mii de ceremonii au fost declarate invalide și trebuie refăcute

Un preot catolic a botezat incorect timp de 20 de ani. Mii de ceremonii au fost declarate invalide și trebuie refăcute

Un preot catolic, care a slujit de-a lungul timpului în mai multe congregații, a demisionat ”cu inima grea” după ce s-a constatat că a botezat greșit timp de 20 de ani. Toate ceremoniile au fost declarate invalide, iar mii de oamenii trebuie să le efectueze din nou.

Un preot catolic a botezat incorect timp de 20 de ani. Mii de ceremonii au fost declarate invalide și trebuie refăcute
Sursa foto: Twitter/ PhilSTAR L!fe
de Cerasela Stafie    |    09 Feb 2022   •   21:42

Părintele Andres Arango, care a slujit cel mai recent în Dioceza Romano-Catolică din Phoenix, Arizona, a folosit o expresie greșită în momentul realizării ceremoniilor.

Când boteza, Arango spunea: „Noi vă botezăm în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt”. Folosirea pluralului este greșită.

”Problema folosirii pluralului este că nu comunitatea este cea care botează, ci doar Hristos”, a explicat episcopul Thomas Olmsted din Phoenix, cel care a și anunțat că a descoperit o greșeală în modul în care au fost efectuate botezurile.

”Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși că botezurile făcute de reverendul Andrés Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide. Nu cred că părintele Andrés a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului și al sacramentelor”, a adăugat.

”Dacă ai fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Trebuie să fie botezat”, a transmis dieceza din Phoenix. Purtătorul de cuvânt al acesteia a declarat pentru Newsweek că nu se știe numărul exact al botezurilor declarate invalide, dar că vorbim de mii de asemenea ceremonii.

Thomas Olmsted s-a angajat să se întâlnească cu toți membrii care ar putea fi tulburați de faptul că botezurile lor, fie că au avut loc recent sau cu mulți ani în urmă, nu au fost, de fapt, autentice.

”Mă angajez să lucrez cu sârguință și rapiditate pentru a aduce pacea celor care au fost afectați și vă asigur că eu și personalul nostru diecezan suntem din toată inima angajați să îi ajutăm pe cei care au întrebări cu privire la primirea sacramentelor,” a spus el.

×
Subiecte în articol: preot catolic botez invalid ceremonii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close