Antena 3 CNN Externe Preot condamnat la 6 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor copii în Honduras

Preot condamnat la 6 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor copii în Honduras

Preot condamnat la 6 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor copii în Honduras
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Mar 2016   •   10:30

Un preot romano-catolic din statul american Pennsylvania a fost condamnat la 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuzuri sexuale comise asupra unor băieţi găzduiţi în adăposturi pentru copii abandonaţi în Honduras, a anunţat un procuror federal, transmite joi Reuters.

Joseph Maurizio Jr., în vârstă de 70 de ani, a lucrat în dioceza Altoona-Johnstown, din centrul statului Pennsylvania, criticată, într-un raport făcut public marţi de justiţie, pentru numeroase cazuri de abuzuri sexuale asupra unor copii.

Raport oficial: Sute de copii abuzați de preoți

Deşi raportul afirmă că sute de copii au fost victimele a circa 50 de preoţi şi că episcopii au muşamalizat aceste cazuri, nu au fost formulate acuzaţii penale întrucât faptele s-au prescris între timp, au indicat autorităţile.

La capătul unui proces care a durat opt zile, un juriu federal l-a condamnat pe Maurizio în septembrie pentru comportament sexual ilegal într-o ţară străină, deţinere de pornografie infantilă şi spălare de bani la scară internaţională, a precizat procurorul David Hickton într-un comunicat de presă emis miercuri.

Potrivit procurorilor, Maurizio a înfiinţat o fundaţie care a devenit cel mai mare donator al organizaţiei non-profit Pro Nino, ce oferă adăpost pentru copii săraci şi abandonaţi din Honduras.

În timpul a peste 12 misiuni de misionariat între 2004 şi 2009, Maurizio a abuzat sexual doi băieţi care erau găzduiţi în aceste adăposturi. Cel puţin o dată, el i-a plătit pe băieţi pentru a accepta relaţiile sexuale. Preotul a păstrat imagini digitale ale victimelor sale, mai spun procurorii.

Pentru faptele sale, Maurizio a fost condamnat la 200 de luni de închisoare (16 ani şi 8 luni) şi plata unei amenzi de 50.000 de dolari, precum şi a unei despăgubiri de câte 10.000 de dolari fiecărei victime.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close