Antena 3 CNN Externe Un preot rus le-a transmis mamelor soldaţilor ruşi morţi în războiul din Ucraina să facă mai mulţi copii

Un preot rus le-a transmis mamelor soldaţilor ruşi morţi în războiul din Ucraina să facă mai mulţi copii

Un cunoscut preot din Rusia le-a transmis mamelor soldaţilor ruşi morţi în războiul din Ucraina să facă mai mulţi copii "pentru ca moartea fiilor lor să fie mai puţin dureroasă".

Un preot rus le-a transmis mamelor soldaţilor ruşi morţi în războiul din Ucraina să facă mai mulţi copii
Sursa foto: Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    29 Oct 2022   •   09:08

Într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile postului rus de televiziune Spas, Mihail Vasiliev a fost întrebat dacă empatizează cu mamele ai căror fii au fost mobilizați recent pentru a lupta în războiul din Ucraina, scrie Business Insider.

"Înțeleg foarte bine că Dumnezeu a permis fiecărei femei - în cele mai multe cazuri - să aibă mulți copii. Iar dacă o femeie îndeplinește această poruncă a lui Dumnezeu de a procrea, de obicei înseamnă că ea va avea mai mult de un copil, în majoritatea cazurilor. În consecință, nu va fi la fel de dureros și de terifiant pentru ea să se despartă de copilul ei", a spus Vasilyev.

Interviul a fost postat într-o postare pe Telegram și distribuit pe scară largă, potrivit Mediafax.

Vasiliev este liderul Bisericii Marelui Martir Barbara din Rostov Oblast, a 6-a cea mai populată regiune federală a Rusiei.

Anterior, el a însoțit trupele rusești în zonele de război din Bosnia, Kosovo, Cecenia și Siria, a relatat The Telegraph în 2018.

Nu este clar dacă Vasilyev, care are el însuși pregătire militară, a călătorit în Ucraina de la invazia Rusiei.

Luna trecută, Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști militari, într-un efort de a opri o serie de înfrângeri ale armatei sale în Ucraina.

Anunțul a provocat un val de proteste în Rusia, în timp ce sute de mii de persoane au încercat să fugă în țări cu intrare fără vize. Videoclipurile care circulă online au arătat, de asemenea, familii care își iau rămas bun cu lacrimi de la bărbații recrutați, care au plecat în autobuze.

Unii recruți au fost deja uciși sau capturați în Ucraina, după ce au beneficiat de foarte puțină pregătire înainte de a fi trimiși pe câmpul de luptă, potrivit The New York Times.

Marți, Putin a recunoscut că Rusia se confruntă cu "probleme" în războiul din Ucraina și și-a îndemnat echipa să "ofere sprijin pentru operațiunea militară specială".

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close