Antena 3 CNN Externe Autorităţile bulgare au reţinut un nou suspect în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova

Autorităţile bulgare au reţinut un nou suspect în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova

Autorităţile bulgare au reţinut un nou suspect în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Oct 2018   •   10:00

Update: Un cetăţean bulgar a fost arestat marţi seară în Germania în cazul asasinării jurnalistei de televiziune Viktoria Marinova, au confirmat miercuri autorităţile bulgare, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

'Ancheta a permis identificarea unui bărbat care a fost arestat în cursul nopţii trecute de poliţia din Germania la cererea noastră', a precizat ministrul bulgar de interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la Sofia. 

'În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei', a indicat procurorul-şef Sotir Ţaţarov. 

El a precizat că autorităţile bulgare au emis mandat european de arestare pe numele lui Severin Krasimirov, născut în 1997, acuzat de crimă şi viol. 

Potrivit postului de televiziune bulgar Nova, care cita o sursă apropiată anchetei, ADN-ul persoanei reţinute este 100% identic cu mostrele de ADN care au fost prelevate din probe găsite în locul crimei, informaţie confirmată de ministrul de interne.

Știrea inițială

Autorităţile au reţinut un nou suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, la câteva ore de la eliberarea românului acuzat de asasinarea acesteia, relatează publicaţia Nova.bg, menţionând că informaţia nu a fost momentan confirmată de către poliţişti.

Conform surselor din cadrul investigaţiei, suspectul a fost reţinut în urma identificării probelor ADN de la locul faptei.

Acesta a fost arestat în Germania, unde se presupune că a fugit după comiterea crimei. Autorităţile le-au reţinut şi pe soţia şi mătuşa bărbatului.

Mai multe informaţii sunt aşteptate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa prim-ministrul Boyko Borisov, procurorul-şef Sotir Tsatsarov şi ministrul de Interne Mladen Marinov.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close