Antena 3 CNN Externe Presă: Berlinul a primit informaţii de la serviciile secrete ale lui Gaddafi, dar nu a participat la acţiuni comune cu Libia

Presă: Berlinul a primit informaţii de la serviciile secrete ale lui Gaddafi, dar nu a participat la acţiuni comune cu Libia

Presă: Berlinul a primit informaţii de la serviciile secrete ale lui Gaddafi, dar nu a participat la acţiuni comune cu Libia
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Sep 2011   •   20:13

Autorităţile din Berlin, alături de cele din Londra şi Washington, au primit informaţii din partea serviciilor secrete ale lui Muammar Gaddafi, dar nu au participat la acţiuni comune cu regimul libian, relatează săptămânalul german Bild am Sontag, citat de AFP.

"Este vorba în primul rând despre informaţii legate de lupta împotriva terorismului vizând interese de securitate ale Germaniei", a precizat pentru Bernd Schmidbauer, responsabil de coordonarea serviciilor de informaţii germane în cadrul Cancelariei, din 1991 şi până în 1998.

"Serviciile de informaţii libiene aveau acces la surse la care serviciile germane nu aveau. Datorită acestor informaţii, am putut să ne apărăm împotriva unor ameninţări teroriste", a mai spus Bernd Schmidbauer.

Oficialul a dezminţit însă cu fermitate că Berlinul a cooperat mai îndeaproape cu serviciile libiene. "Nu am depăşit acest prag", a subliniat el.

Mai multe documente găsite în Libia au arătat că americanii şi britanicii au cooperat în anii 2000, cu serviciile de informaţii libiene. Mai mult decât atât, CIA ar fi livrat deţinuţi regimului lui Gaddafi, pentru interogatorii.

 

×
Subiecte în articol: Berlin Libia servicii secrete
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close