Antena 3 CNN Externe Presa britanică: Grupările rasiste, o ruşine. Atacurile, condamnate de ambasadorul britanic în România

Presa britanică: Grupările rasiste, o ruşine. Atacurile, condamnate de ambasadorul britanic în România

Presa britanică: Grupările rasiste, o ruşine. Atacurile, condamnate de ambasadorul britanic în România
Sursa foto: BBC
18 Iun 2009   •   12:50

Tot mai multe atacuri la adresa românilor au loc în Irlanda de Nord. Geamurile locuinţei unei alte familii de români din Belfast au fost sparte miercuri noapte. Cu numai o zi în urmă, peste o sută de români au fost nevoiţi să se mute în locuinţe temporare din cauza atacurilor rasiste. Atât autorităţile, cât şi presa locală condamnă acţiunile grupărilor rasiste.

Ziarele britanice au alocat spaţii importante pentru acest subiect, iar jurnaliştii britanici şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la actele de discriminare care au avut loc.

?Rasism în Irlanda de Nord? titrează BBC News.



Publicaţia irlandeză ?Belfast Telegraph? scrie ?Ne-aţi făcut pe toţi de ruşine". "După fostele acţiuni teroriste, această comunitate nu le poate permite câtorva criminali rasişti să afecteze reputaţia tuturor celorlalţi", adăugă ziarul nord-irlandez.



News Letter îi clasifică pe atacatori drept "înapoiaţi" şi incapabili să gândească raţional.



Oficialii români şi britanici încearcă să ia măsuri pentru a remedia situaţia. Consulul României la Belfast, Mihai Delcea, urmează să discute cu secretarul de stat pentru Dezvoltare Sociala, Margaret Ritchie, despre atacurile rasiste din sudul Belfastului.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a promis că ţara sa va face totul pentru a-i ajuta pe români. Robin Barnett a criticat dur aceste atacuri. "E o situaţie inacceptabilă, asa cum a spus şi Brown, autorităţile locale fac totul pentru a rezolva aceasta situaţie cât mai repede"



Atacurile rasiste, îndreptate împotriva străinilor, au fost condamnate chiar de premierul Gordon Brown.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Belfast
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close