Presa britanică: Prinţul Charles a învăţat câteva mişcări "funky" ale unui dans românesc

de A.M.P    |    04 Iun 2014   •   12:26
Presa britanică: Prinţul Charles a învăţat câteva mişcări "funky" ale unui dans românesc Foto: Agerpres
Prinţul Charles a învăţat câteva mişcări "funky" ale unui dans popular local în timpul ultimei sale vacanţe de câteva zile în România, relatează miercuri Daily Express, citat de Agerpres.

Moştenitorul tronului britanic a asistat în Transilvania la un dans popular al grupului folcloric Heveder, în penultima zi a unei vacanţe de cinci zile, iar localnicii l-au învăţat pe Charles mişcările dansului.

În vârstă de 65 de ani, prinţul este oricând dispus să danseze. În lunga sa viaţă de îndatoriri oficiale regale, Charles a dansat aproape pe orice ritm, de la breakdance alături de adolescenţi la un dans saudit al săbiilor, în luna februarie a acestui an.

Prinţul vede în păstrarea dansurilor şi altor tradiţii populare din Transilvania o modalitate de a atrage turiştii şi de a aduce mai multă bogăţie în regiune.

"Dacă tradiţiile sunt păstrate, ele vor aduce beneficii financiare uriașe pentru naţiunea dumneavoastră", le-a spus Charles studenţilor într-un discurs ţinut cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti, sâmbăta trecută.

Charles vizitează cu regularitate România din 1998 şi deţine aici câteva proprietăţi, inclusiv un conac vechi de 200 de ani şi o casă de oaspeţi în Transilvania, aminteşte Daily Express.
 

 

x close