Antena 3 Externe Presă: Chinezii i-au oferit arme lui Gaddafi, ignorând sancţiunile ONU

Presă: Chinezii i-au oferit arme lui Gaddafi, ignorând sancţiunile ONU

05 Sep 2011   •   10:19
Presă: Chinezii i-au oferit arme lui Gaddafi, ignorând sancţiunile ONU
Sursa foto: Foto: Intact Images

Chinezii i-au oferit lui Gaddafi cantităţi enorme de arme, în iulie, şi au purtat discuţii secrete privind livrarea lor prin Algeria şi Africa de Sud, relatează cotidianul canadian The Globe and Mail, citat de AFP.

Potrivit jurnalului canadian, societăţile chineze de armament controlate de stat erau pregătite să vândă arme şi muniţie în valoare de cel puţin 200 de milioane de dolari, la sfârşitul lui iulie, încălcând astfel sancţiunile impuse de ONU.

Nu se ştie cu exactitate dacă armele au fost livrate, însă lideri ai noului regim de la Tripoli au declarat că documente descoperite recent consolidează suspiciunile lor privind acţiunile recente ale Chinei, Algeriei şi Africii de Sud.

Omar Hariri, responsabil cu afaceri militare în cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), a examinat documentele şi a precizat că ele explică prezenţa unor noi arme pe teren, afirmă cotidianul.

"Sunt aproape sigur că aceste arme au sosit şi au fost folosite împotriva poporului nostru", a declarat Hariri.

Documentele au fost găsite într-un depozit de gunoi în cartierul Bab Akkarah, din Tripoli. Acolo locuiau mai mulţi susţinători ai colonelului Gaddafi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close