Antena 3 CNN Externe Presa din Singapore: Oficialii români au obigaţia morală să îl extrădeze pe Silviu Ionescu (VIDEO)

Presa din Singapore: Oficialii români au obigaţia morală să îl extrădeze pe Silviu Ionescu (VIDEO)

Presa din Singapore: Oficialii români au obigaţia morală să îl extrădeze pe Silviu Ionescu (VIDEO)
Sursa foto: silviu ionescu
08 Mai 2010   •   12:31

Arestarea lui Silviu Ionescu nu a rămas fără ecouri în presa din Singapore. Jurnaliştii au urmărit îndeaproape cazul şi nu o dată au subliniat faptul că oficialii de la Bucureşti au obligaţia morală de a-l extrăda pe fostul diplomat român, pentru a fi prezentat justiţiei din Singapore.

Principalul cotidian de limbă engleză din Singapore , "Straits Times" , notează că încercarea fostului diplomat român de a obţine anularea mandatului de arestare emis pe numele lui a fost sortită eşecului. Ziarul citează şi declaraţiile procurorilor români potrivit cărora Silviu Ionescu ar fi "încercat să influenţeze martori, depoziţii şi că a rugat un angajat să şteargă date din computerul personal".

În acest context, jurnaliştii amintesc că fostul diplomat român s-a declarat victima "unei conspiraţii puse la cale de autorităţile din Singapore."

Ministrul de externe al ţării crede că guvernul român are obligaţia morală de a-l convinge pe Silviu Ionescu să revină la Singapore, pentru a răspunde acuzaţiilor ce i se aduc, în condiţiile în care nu există un tratat de extrădare între cele două ţări.

Şi jurnaliştii de la ChannelNewsAsia scriu pe larg despre arestarea lui Ionescu şi menţionează în plus faptul că decizia instanţei poate fi atacată cu recurs.

Interesante sunt şi reacţiile opiniei publice din Singapore. Oamenii au postat deja mai multe mesaje pe site-urile ziarelor locale. Ei se întreabă dacă Silviu Ionescu va avea la dispoziţie o celulă spaţioasă, dotată cu aer condiţionat, cablu TV, telefon mobil şi baie proprie. Mai mult, oamenii ar vrea ca, în condiţiile în care Ionescu nu poate fi adus în Singapore pentru proces, justiţia singaporeză să-l judece pe teritoriul României.



Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close