Antena 3 CNN Externe Presa internaţională: Opoziţia câştigă în faţa comuniştilor, într-o ţară divizată între Vest şi Est

Presa internaţională: Opoziţia câştigă în faţa comuniştilor, într-o ţară divizată între Vest şi Est

Presa internaţională: Opoziţia câştigă în faţa comuniştilor, într-o ţară divizată între Vest şi Est
Sursa foto: moldova alegeri
30 Iul 2009   •   11:44

Victoria opoziţiei de la Chişinău la alegerile anticipate din Republica Moldova este anunţată joi de majoritatea publicaţiilor internaţionale, care comentează evenimentul.

Moldova este divizată între simpatizanţii opoziţiei, în general tineri deschişi către Europa şi genearaţia bătrână, nostalgică după comunism, arată New York Times. Prezentată ca fiind cea mai săracă ţară din Europa, cu o rată a şomajului foarte ridicată, Moldova depinde foarte mult de banii trimişi de cetăţenii care lucrează în străinătate.



Şi cei de la Wall Street Journal consemnează victoria opoziţiei, ?ale cărei efecte s-ar putea vedea mult timp de acum încolo, într-o ţară puternic divizată între Vest şi Est?. Jurnaliştii americani aduc aminte şi de violenţele care au urmat alegerilor din aprilie, dar şi de acuzaţiile aduse de preşedintele Voronin României pentru organizarea unei aşa numite ?lovituri de stat?.



Francezii de la Le Monde anunţă victoria opoziţiei, care a aobţinut 53 de mandate din 101, dar subliniază faptul că nici aceştia nu vor putea desemna preşedintele singuri. Deşi rămâne cel mai mare partid din Republica Moldova, partidul comunist ar putea fi eliminat de la guvernare, spun francezii, citând liderii opoziţiei care spun că exclud poisbilitatea unei alianţe cu comuniştii.

Agenţia italiană ASCA anunţă că cele patru partide de opoziţie de la Chişinău au obţinut o victorie împotriva comuniştilor, având cu 5 mandate mai mult în Parlament decât aceştia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova opozitie comunisti
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close