Antena 3 CNN Externe Presa israeliană: "Obama AMENINŢĂ cu o intervenţie militară în Iran"

Presa israeliană: "Obama AMENINŢĂ cu o intervenţie militară în Iran"

Presa israeliană: "Obama AMENINŢĂ cu o intervenţie militară în Iran"
Sursa foto: Foto: Reuters
27 Feb 2013   •   11:47

Preşedintele Barack Obama a spus că Statele Unite ar putea lansa o operaţiune militară, împotriva Iranului, înainte de luna iunie, relatează presa israeliană.

Potrivit Channel 10News, liderul de la Casa Albă, va avea discuţii despre o eventuală intervenţie în Iran, cu prilejul întâlnirilor externe, programate luna viitoare.

Conform agendei oficiale, Obama va vizita Israelul, unde se va întâlni cu  premierul Benjamin Netanyahu. Printre alte subiecte, care vor fi dezbătute de cei doi, se presupune că se va analiza şi posibilitatea unui atac asupra Iranului.

Israelul a pledat la Casa Albă pentru o intervenţie rapidă în Iran, pentru a stopa programul de dezvoltare nucleară din această ţară, dar de fiecare dată, intenţiile belicoase au fost respinse de administraţia de la Washington.
Cu toate acestea, se pare că SUA sunt acum mai flexibile şi sunt dispuse să adopte o poziţie mai fermă faţă de ambiţiile nucleare ale Teheranului.

"Am discuţii permanente cu premierul Netanyahu. Înţeleg şi împărtăşesc temerea liderului israelian, conform căreia Iranul nu ar trebui să obţină o armă nucleară, deoarece acest lucru ar reprezenta o ameninţare la adresa noastră, la adresa Israelului şi la adresa întregii lumi", a spus Obama, anul trecut, înainte de alegeri, în cadrul unei emisiuni TV, "60 minutes".
Tot cu acea ocazie, preşedintele american a spus că va continua să blocheze "bruiajul" venit din tabăra lui Netanyahu.

"Mă simt obligat, dar nu este o presiune, să păstrăm consultările cu partenerii noştri israelieni, asupra acestor probleme. Deoarece ei sunt profund afectaţi. Israelul este aliatul nostru cel mai apropiat din regiune. De cealaltă parte avem de-a face cu regimul iranian, care are puncte de vedere oribile şi ameninţătoare asupra existenţei Israelului", a completat atunci Barack Obama.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close