Antena 3 CNN Externe Presa israeliană sprijină ofensiva terestră a armatei din Fâşia Gaza

Presa israeliană sprijină ofensiva terestră a armatei din Fâşia Gaza

Presa israeliană sprijină ofensiva terestră a armatei din Fâşia Gaza
04 Ian 2009   •   10:04

Presa israeliană de duminică susţine ofensiva terestră a armatei în Fâşia Gaza. Mai mult, jurnaliştii israelieni au început să aducă în discuţie mijloacele de a pune capăt, din punct de vedere politic, unei confruntări sub formă de război, informează AFP.
Cotidianul de mare tiraj Yediot Aharonot scrie: "Nu este o operaţiune terestră, ci un adevărat război, un război pentru a ne apăra casele şi vieţile. Israelul şi-a trimis trupele în Gaza fără aşteptări ieşite din comun, cu numeroase temeri, în speranţa de a atinge obiective limitate", care constau în primul rând în stoprea tirurilor cu rachetă.
Cuvântul "Război" apare şi pe prima paginină a cotidianului Maariv. Conform acestuia, războiul în care s-a angajat Israelul este unul ?neapărat costisitor, dar eminamente corect" care va dura atâta timp cât va fi necesar pentru "distrugerea Hamas".
" ?Obiectiv: distrugerea Hamas?, titrează şi cotidianul Haaretz. Potrivit acestuia, Israelul beneficiază de un context internaţional favorabil, datorită sprijinului manifest al Statelor Unite şi tacit al anumitor ţări europene. În plus, cotidianul consideră că raidurile aeriene nu au afectat serios potenţialul militar al Hamas. ?Operaţiunea terestră nu trebuie să dureze prea mult şi să complice şansele unei opriri rapide a combatanţilor", scrie editorialistul publicaţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close