Antena 3 CNN Externe Presa italiană, îngrijorată pentru executivul lui Mario Monti, după declaraţiile lui Silvio Berlusconi

Presa italiană, îngrijorată pentru executivul lui Mario Monti, după declaraţiile lui Silvio Berlusconi

Presa italiană, îngrijorată pentru executivul lui Mario Monti, după declaraţiile lui Silvio Berlusconi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Oct 2012   •   18:32

"Berlusconi ameninţă să îl înlăture pe Monti", a titrat duminică principalul cotidian italian, Corriere della Sera, reflectân îngrijorarea generală a presei după criticile însoţite de ameninţări ambigue ale lui Silvio Berlusconi împotriva preşedintelui Consiliului, Mario Monti, relatează AFP.
   
Fostul premier italian, a criticat îndelung Guvernul Monti, pe care partidul său îl susţine în Parlament, acuzându-l că duce o politică dictată de cancelarul german Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o duminică alături de principalul său avocat, Niccolo Gheddini.
   
"Trebuie să punem în balanţă pe de o parte politica Guvernului care conduce la o spirală recesivă a economiei", iar pe de altă parte modalitatea în care "un vot de neîncredere ar putea fi interpretat de lumea financiară", a declarat el.
   
"În zilele următoare vom decide cu instanţele conducătoare ale partidului meu dacă este preferabil să retragem imediat încrederea sau să o păstrăm din cauza apropierii alegerilor" prevăzute pentru primăvară, a adăugat el, declarând că vrea să ia în considerare "proximitatea" încheierii legislaturii.
   
"Berlusconi îl atacă pe Monti", a titrat La Stampa, "Berlusconi contra Monti", a afirmat şi Il Messaggero.
   
"Berlisconi se întoarce pe teren şi atacă. El ameninţă Guvernul Monti cu un vot de neîncredere", a comentat cotidianul central de stânga La Repubblica.
   
Pentru cotidianul de stânga Il Fatto Quotidiano, "Berlusconi, din buncărul lui, le-a declarat război lui Monti şi Merkel".

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close