Antena 3 CNN Externe Presa japoneză îl acuză pe ministrul de Finanţe că a participat beat la o conferinţă de presă (VIDEO)

Presa japoneză îl acuză pe ministrul de Finanţe că a participat beat la o conferinţă de presă (VIDEO)

Presa japoneză îl acuză pe ministrul de Finanţe că a participat beat la o conferinţă de presă (VIDEO)
Sursa foto: japonia
16 Feb 2009   •   19:48

Scandal de proporţii în Japonia. Ministrul nipon de finanţe este ridiculizat de presă pentru că a participat la o conferinţă, aparent sub influenţa băuturilor alcoolice. Incidentul a avut loc la Roma, la finalul reuniunii G7. Destul de ameţit şi cu privirea pierdută, ministrul japonez de finanţe a încercat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la Roma.
Străduindu-se din greu să-şi ţină ochii deschişi, ministrul japonez a vorbit şi despre relaţiile cu Statele Unite.
Ajuns la Tokyo, oficialul s-a scuzat pentru comportamentul său, însă a susţinut că nu a fost cauzat de alcool.
?Regret sincer comportamentul meu. Eram sub influenţa unei doze prea mari de medicamente pentru răceală la coonferinţa de presă. Dar cred că am îndeplinit toate scopurile summitului?, a declarat ministrul de Finanţe Shoichi Nakagawa. Opoziţia nu a pierdut ocazia să îl critice.
?Am primit multe telefoane de la alegători supăraţi, care vorbeau despre cât de stânjenitor a fost comportamentul ministrului de finanţe. A pătat credibilitatea Japoniei?, spune un membru al partidului democrat.
Toată presa niponă îl critică pe ministrul de Finanţe. Jurnaliştii amintesc de înclinaţia oficialului spre alcool, cunoscută deja de multă vreme.

Antena3

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close