Antena 3 CNN Externe Presă: Marine Le Pen nu este Donald Trump. Profilul candidatei de extremă dreaptă seamănă mai degrabă cu cel al lui Hillary Clinton

Presă: Marine Le Pen nu este Donald Trump. Profilul candidatei de extremă dreaptă seamănă mai degrabă cu cel al lui Hillary Clinton

Presă: Marine Le Pen nu este Donald Trump. Profilul candidatei de extremă dreaptă seamănă mai degrabă cu cel al lui Hillary Clinton
Sursa foto: Foto: Facebook / Marine Le Pen
08 Feb 2017   •   09:23

Liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen, şi-a lansat sâmbătă campania electorală pentru prezidenţiale cu un program de guvernare care conţine 144 de propuneri, printre care renunţarea la moneda euro şi un referendum cu privire la ieşirea din Uniunea Europeană, scrie Reuters.

"Scopul acestui program este să îi redăm Franţei libertatea şi să îi redăm vocea poporului său," a spus Le Pen în discursul său.

Printre principalele propuneri din manifestul electoral al lui Le Pen se află şi un posibil "Frexit". În viziunea Frontului Naţional, tratatul UE ar trebui renegociat, nu ar trebui să mai existe moneda unică, nici uniunea vamală şi nici reguli de contribuţie la bugetul comunitar sau legislaţia europeană să aibă întâietate în faţa legislaţiei locale. Dacă ţările membre UE nu sunt de acord cu aceste propuneri, Marine Le Pen îşi doreşte declanşarea unui referendum cu privire la statutul de membru în UE la şase luni după alegeri, în cazul în care devine preşedinte.

Dar, comentează publicația Independent, Le Pen nu va fi președintele Franței și candidatura acesteia nu poate fi comparată cu cea a lui Donald Trump în Statele Unite.

Ba chiar candidatura acesteia poate fi mai degrabă asociată cu cea a candidatului democrat pentru Casa Albă, Hillary Clinton – o femeie politician competentă care este de mult timp în mediul politic, dar care nu mai reușește să agite electoratul mai departe decât linia partidului.

Marine Le Pen se confruntă cu aceleași probleme pe care le-a întâmpinat tatăl ei.

Conform estimărilor citate de publicație, partidul are un electorat de aproximativ 25% din populația Franței, dar niciodată nu a depășit această cifră și pare că nici nu se va întâmpla acest lucru.

Sondajele de opinie arată că Le Pen, în vârstă de 48 de ani, ar câştiga primul tur de scrutin prevăzut la 23 aprilie, însă ar pierde al doilea tur la 7 mai în faţa oricărui candidat.

La un nivel internațional, Le Pen are îl admiră pe liderul rus Vladimir Putin și nu a avut nicio problemă să recunoască acest lucru, dar Kremlinul știe că aceasta nu va deveni președinte și, în context, Rusia a tăiat finanțarea pentru aceasta.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close