Antena 3 CNN Externe Presa rusă: Comuniştii au piedut Moldova. Perioada de glorie a lui Voronin, la final

Presa rusă: Comuniştii au piedut Moldova. Perioada de glorie a lui Voronin, la final

Presa rusă: Comuniştii au piedut Moldova. Perioada de glorie a lui Voronin, la final
Sursa foto: Voronin
31 Iul 2009   •   12:29

În urma alegerilor de miercuri din Republica Moldova, opoziţia a reuşit să strângă mai mult de 50% dintre voturile moldovenilor. Reacţia presei ruse nu s-a lăsat aşteptată. Cele mai importante publicaţii din Rusia au anunţat că ?perioada de glorie a lui Voronin este pe sfârşite? şi că ?Partidul Comunist a pierdut Moldova!?.

Suţinut până în prezent de autorităţile de la Kremlin, Partidul Comuniştilor încetează să fie partidul de guvernământ, arată unimedia.md care citează presa rusă. Autorităţile ruse trebuie să se reorieteze şi să găsească o altă forţă politică pe care să mizeze.

?Perioada de glorie a lui Voronin este pe sfârşite, fiind considerat un politician ce urmează să părăsească prim-planul scenei politice?. Aceasta este declaraţia lui Arcadie Barbăroşie, directorul Institutului de Politici Publice, citat de o publicaţie din Rusia. ?PCRM nu va acumula la următoarele alegeri mai mult de 18 - 20 de mandate de deputat, deoarece pe scena politică au apărut lideri politici noi, care urmează să formeze o coaliţie?, a adăugat acesta.

Potrivit lui Barbăroşie, cea mai mare greşeală a lui Voronin este că nu înţelege faptul că revolta populaţiei este o realitate, nu o invenţie a ?unor factori externi?.

Publicaţia rusă Nezavisimaia Gazeta subliniază ideea potrivit căreia, în cazul în care nu vor reuşi să se împrietenească cu politicienii moldoveni, ?autorităţile de la Moscova trebuie cel puţin să nu se certe cu ei?.

Marian Lupu este prezentat ca una dintre cele mai importante figuri politice, pe care se va baza noua guvernare din Republica Moldova.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close