Antena 3 CNN Externe Presa siriană acuză Arabia Saudită şi Qatar de atentatele de sâmbătă

Presa siriană acuză Arabia Saudită şi Qatar de atentatele de sâmbătă

Presa siriană acuză Arabia Saudită şi Qatar de atentatele de sâmbătă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
18 Mar 2012   •   12:39

Presa siriană acuză Arabia Saudită şi Qatar, ţări care au cerut înarmarea rebelilor, că sunt responsabile de atentatele comise sâmbătă la Damasc, soldate cu zeci de morţi.

"Terorismul lui Hamad (premierul din Qatar) şi al-Saud (regele saudit) nu este o premieră, crima lor de sânge, ivită din resentiment, o cunoaştem deja, am auzit apelurile şi provocările lor", scrie o publicaţie locală.

"Sirienii, care au murit din cauza monarhiilor petrolului şi emirilor trădării, nu vor ierta. Sângele nostru care curge în fiecare zi conţine un mesaj, acest mesaj trebuie să fie trimis în direcţia bună", avertizează cotidianul, care denunţă apoi "ascunzătorile, consiliile şi tronurile care introduc moarte şi distrugere în oraşele şi casele noastre", făcând aluzie în special la Consiliul Naţional Sirian (CNS, opoziţie) şi la monarhiile din Golf.

Conform unei alte publicaţii, aceste atacuri "au fost comise de teorişti înarmaţi şi finanţaţi de forţe străine".

"Aceste două atacuri urmăresc să pedepsească poporul sirian pentru poziţia sa patriotică, să paraziteze misiunea emisarului internaţional Kofi Annan şi să determine abandonarea unei soluţii politice la criză", a arătat cotitidanul.

Un alt ziar, privat, apropiat regimului, apreciază că odată cu aceste atentate "sirienii au găsit motivul pentru care ambasadele ţărilor din Golf la Damasc s-au închis", după ce şase ţări din Consiliul de Cooperare în Golf au anunţat miercuri că şi-au închis cancelariile şi şi-au repatriat diplomaţii.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close