Antena 3 Externe Presa străină: Certurile dintre Băsescu şi Sarkozy, lucru obişnuit la summiturile NATO

Presa străină: Certurile dintre Băsescu şi Sarkozy, lucru obişnuit la summiturile NATO

de Antena3.ro    |    28 Apr 2011   •   13:44
Presa străină: Certurile dintre Băsescu şi Sarkozy, lucru obişnuit la summiturile NATO
Sursa foto: Foto: Mediafax
Divergenţele dintre Nicolas Sarkozy şi Traian Băsescu sunt un lucru obişnuit la summiturile NATO, se arată pe Brussels Blog, găzduit de site-ul Financial Times. Articolul dezbate scrisoarea trimisă marţi de Nicolas Sarkozy şi premierul italian, Silvio Berlusconi, preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe tema Schengen.

În respectiva scrisoare, premierul italian şi preşedintele francez propun măsuri de "securitate sporită" în spaţiul Schengen, precum un sistem paneuropean de pază a frontierelor. Cei doi vor ca acest plan să fie aprobat la următorul summit UE din iunie.

O altă propunere controversată din această scrisoare constă în schimbarea modului în care este guvernat spaţiul Schengen. Berlusconi şi Sarkozy consideră că trebuie aplicate reguli mai stricte statelor care sunt deja membre ale spaţiului Schengen, dar şi celor care aspiră să intre. Acastă propunere este "o lovitură clară la adresa Bulgariei şi României", comentează sursa citată.

Disensiunile dintre Nicolas Sarkozy şi omologul său român, Traian Băsescu, au devenit astfel o caracteristică obişnuită a summiturilor recente ale Uniunii Europene, comentează jurnaliştii străini. Toată această duşmănie a început din cauza tratamentului aplicat de Sarkozy romilor din Franţa şi s-a agravat când Guvernul francez s-a alăturat Germaniei pentru a bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close