x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Presa străină: Visul transilvănean, antidotul lui Juncker pentru coşmarul Brexitului

de 14 Sep 2017   •   10:00
Presa străină: Visul transilvănean, antidotul lui Juncker pentru coşmarul Brexitului 127
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Publicația Reuters a prezentat motivele pentru care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus organizarea unui summit la Sibiu, potrivit adevarul.ro.

Propunerea sa, pentru un bloc mai unit, fără Marea Britanie, este privită cu scepticism de multe guverne. Dar şeful Executivului UE a calculat că extinderea Zonei euro şi aprofundarea cooperării pot câştiga susţinerea Angelei Merkel şi a lui Emmanuel Macron, liderii puterilor fondatoarea Franţa şi Germania. De asemenea, poate reduce diviziunile cu membrii mai noi şi mai săraci, din est.

O moştenire culturală bogată – Juncker a notat că germanofonii, precum el, îl cunosc drept Hermannstadt, capitala comunităţii saxone timp din Transilvania -  face Sibiul un loc bun pentru a sărbători Uniunea popoarelor diferite din Europa.

„Întreaga idee în acea zi este să ne concentrăm pe chestiuni viitoare pentru Uniune, nu pe cei care pleacă”, a declarat un înalt oficial UE despre summitul de la Sibiu, care a fost salutat de preşedintele roman Klaus Iohannis, fost primar al oraşului.

 

sati