Antena 3 CNN Externe Presa sud-africană: Interpretul IMPOSTOR de la ceremonia lui Mandela a fost vizat de acuzaţii de CRIMĂ şi RĂPIRE

Presa sud-africană: Interpretul IMPOSTOR de la ceremonia lui Mandela a fost vizat de acuzaţii de CRIMĂ şi RĂPIRE

Presa sud-africană: Interpretul IMPOSTOR de la ceremonia lui Mandela a fost vizat de acuzaţii de CRIMĂ şi RĂPIRE
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Dec 2013   •   20:19

Interpretul în limbajul semnelor care a stat în spatele preşedintelui SUA, Barack Obama, şi care este considerat a fi un impostor a fost vizat, în trecut, de acuzaţii precum crimă şi tentativă de crimă, răpire, viol şi furturi, informează presa sud-africană.
  
Thamsanqa Jantjie susţine că este calificat pentru efectuarea de traduceri în limbajul semnelor, explicând însă că are schizofrenie. Guvernul sud-african a prezentat scuze în urma scandalului generat de prezenţa acestui individ în jurul unor lideri politici de nivel global, precum preşedintele SUA, Barack Obama.
    
Potrivit site-ului sud-african eNCA, în cazierul judiciar al lui Thamsanqa Jantjie figurează, în perioada 1994-2003, acuzaţii de crimă, tentativă de crimă, viol, răpire, furt, jaf şi acte de vandalism.
  
Din motive procedurale, Procuratura din Africa de Sud a comunicat că nu poate confirma, dar nici infirma informaţiile privind acuzaţiile aduse în trecut interpretului. "Nu putem confirma că a fost inculpat în trecut, dar nici nu putem nega. În acest moment, nu există niciun proces care să îl vizeze", a declarat Nathi Mncube, purtătorul de cuvânt al Procuraturii.
  
Însă, potrivit eNCA, Thamsanqa Jantjie a fost unul dintre cei trei suspecţi implicaţi într-o crimă, într-un caz din 2003, fără însă a fi condamnat din lipsă de probe, dar şi pentru că suferă de probleme psihice. Bărbatul a stat la închisoare trei ani, într-un caz de furt, şi a fost achitat într-un caz de viol.
  
 În cursul ceremoniilor pentru omagierea lui Nelson Mandela, Jantjie s-a aflat la doar câţiva metri de preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, de preşedintele SUA, Barack Obama, de liderul cubanez Raul Castro şi de văduva lui Mandela, Graca Machel.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close