Antena 3 CNN Externe Preşedinta Argentinei îşi poate relua TREPTAT activitatea. Cristina Kirchner a primit acceptul medicilor

Preşedinta Argentinei îşi poate relua TREPTAT activitatea. Cristina Kirchner a primit acceptul medicilor

Preşedinta Argentinei îşi poate relua TREPTAT activitatea. Cristina Kirchner a primit acceptul medicilor
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
09 Noi 2013   •   23:28

Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, care a suferit în luna octombrie o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unui hematom cerebral, a primit sâmbătă acceptul medicilor pentru a-şi relua treptat activitatea, informează AFP.

"Ca urmare a evoluţiei postoperatorii favorabile (...) sub aspect neurologic şi neurochirurgical, i s-a acordat permisiunea de a-şi relua activitatea", se menţionează într-un comunicat al preşedinţiei argentiniene, singura restricţie pe care preşedinta va trebui să o respecte fiind să nu călătorească cu avionul.

Calendarul preluării efective a atribuţiilor va fi stabilit luni, după ce se vor încheia ultimele investigaţii medicale. Prerogativele de şef al statului au fost preluate oficial pe 7 octombrie de vice-preşedintele Amado Boudou, dar, deciziile importante au continuat să fie avizate de Cristina Kirchner în perioada cât s-a aflat în convalescenţă.

De orientare peronistă de centru-stânga, Cristina Kirchner conduce Argentina din anul 2007, când i-a succedat soţului său, Nestor Kirchner, decedat în 2010. Ea a fost realeasă din primul tur în octombrie 2011 pentru un al doilea mandat, care este şi ultimul.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close