Antena 3 CNN Externe Președinta Tanzaniei umilește jucătoarele echipei naționale de fotbal:"Pentru cele care au pieptul plat, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei"

Președinta Tanzaniei umilește jucătoarele echipei naționale de fotbal:"Pentru cele care au pieptul plat, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei"

Preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a fost aspru criticată după ce a spus despre jucătoarele de fotbal din ţară că au "pieptul plat" şi a sugerat că nu ar fi candidate atrăgătoare pentru căsătorie.

Președinta Tanzaniei umilește jucătoarele echipei naționale de fotbal:"Pentru cele care au pieptul plat, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei"
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Aug 2021   •   16:08

Samia Suluhu Hassan, care a intrat anul acesta în istorie ca primul președinte femeie al Tanzaniei, a atras un val de critici după ce a spus că fetele din echipa de fotbal a țării au sânii mici și nu au șanse să se mărite.

Hassan a făcut aceste comentarii în timpul unei ceremonii pentru echipa masculină de juniori, potrivit BBC. 

Ea a spus că, deși fetele fac cinste țării câștingând competiții, unele dintre ele nu au nicio șansă să se mărite, pentru că activitatea lor le face să fie neatractive fizic pentru bărbați.

”Dacă le aducem aici și le aliniem, despre unele cu pieptul plat ați putea crede că sunt bărbați, nu femei”, a spus președintele, considerând că de aceea multe dintre ele nu sunt căsătorite.

”Din cauza felului în care arată, pentru ele o căsnicie e doar un vis”

Declaraţia a fost făcută cu ocazia unei întâlniri pe care preşedinta Tanzaniei a avut-o cu membrii echipei de tineret de fotbal masculin.

„Comentariul făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilire la adresa tuturor femeilor”, a declarat Cahterine Ruge, fostă membră a Parlamentului tanzanian şi actuala şefă a organizaţiei de femei a principalului partid de opoziţie.

”E ca și cum a spus că viața fără căsătorie nu are sens”, a comentat un internaut, în timp ce altul s-a declarat șocat că asemenea discurs vine de la o femeie.

De altfel, Samia Suluhu Hassan tocmai s-a plâns, într-un interviu acordat BBC, că a întâmpinat greutăți din cauză că e femeie.

”Chiar și unii angajați din echipa guvernamentală m-au privit inițial ca pe orice altă femeie, dar în scurt timp mi-au acceptat conducerea”, spunea ea.

Hassan a urcat la președinție după ce moartea președintelui Magufuli din cauza bolilor de inimă a fost anunțată de guvern miercuri, la mai mult de două săptămâni după ce a fost văzut ultima dată în public.

Conform constituției Tanzaniei, vicepreședintele preia restul mandatului unui președinte care moare în funcție. Magufuli, care a fost ales pentru prima dată în 2015, a obținut un al doilea mandat de cinci ani în octombrie 2020, informează AlJazeera 

×
Subiecte în articol: tanzania presedinte fotbal declaraţie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close