Antena 3 CNN Externe Președintele ceh a cerut țărilor din Visegrád să facă vaccinurile împotriva COVID-19 obligatorii pentru toată lumea

Președintele ceh a cerut țărilor din Visegrád să facă vaccinurile împotriva COVID-19 obligatorii pentru toată lumea

Președintele ceh, Miloš Zeman, a cerut țărilor din Visegrad să urmeze exemplul austriac și să facă vaccinurile împotriva COVID-19 obligatorii pentru toată lumea.

Președintele ceh a cerut țărilor din Visegrád să facă vaccinurile împotriva COVID-19 obligatorii pentru toată lumea
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Noi 2021   •   13:52

„Ar trebui să ne gândim la vaccinarea obligatorie, așa cum a făcut Austria, deoarece pare singura modalitate de a pune capăt crizei COVID”, a spus Zeman în timpul întâlnirii sale online cu omologii săi din țările Visegrad - Slovacia, Ungaria și Polonia.

Zeman nu s-a putut alătura personal la ședința prezidențială a V4, deoarece a fost recent externat din spitalul unde a fost tratat pentru ciroză hepatică. De asemenea, a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Potrivit lui Zeman, politicienii evită deciziile obligatorii de vaccinare, deoarece ar fi o mișcare foarte nepopulară. Zeman însuși este conștient de faptul că susținătorii săi ar fi împotriva unei asemenea măsuri.

„Toți politicienilor le este frică să spună că vaccinarea obligatorie este singura soluție pentru că ar pierde voturi. Eu o pot face pentru că după zece ani, mandatul meu prezidențial se apropie de sfârșit”, a spus el.

Zeman își îndeplinește din nou sarcinile după o ședere de 6 săptămâni în spital. Deoarece nu și-a revenit complet și este pozitiv cu COVID-19, capacitatea lui de a lucra este limitată.

Vineri, Zeman l-a numit pe Petr Fiala noul prim-ministru ceh dintr-o cabină din plexiglas. În următoarele două săptămâni, el urmează să se întâlnească cu candidații ce vor forma următorul guvern.

Viitorul guvern ceh este împotriva vaccinării obligatorii. Cu toate acestea, administrația are în vedere acum o astfel de măsură pentru persoanele de peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și alte grupuri cu risc ridicat, potrivit Euractiv.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close