Antena 3 CNN Externe Președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, a cerut suspendarea livrărilor de gaze rusești către toate țările neprietenoase

Președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, a cerut suspendarea livrărilor de gaze rusești către toate țările neprietenoase

”Livrările de gaze rusești ar trebui suspendate nu numai către Bulgaria și Polonia, ci și către alte țări neprietenoase, a declarat președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, a cerut suspendarea livrărilor de gaze rusești către toate țările neprietenoase
Sursa foto: Twitter/ The Peninsula Qatar
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   12:57

"Gazprom a suspendat complet livrările de gaze către Bulgaria și Polonia. Este necesar să acționăm și în relația cu alte țări care ne sunt neprietenoase", a scris Volodin miercuri pe canalul său de Telegram.

El a menționat că aceasta este ”decizia corectă, iar deputații Dumei de Stat o susțin”.

Potrivit lui Volodin, Bulgaria și Polonia au avut ocazia să profite de propunerea președintelui Federației Ruse de a plăti gazul natural în ruble.

"Mecanismul este definit. Liderii acestor țări nu au vrut. Să le explice cetățenilor cum vor ieși din această situație și după care interese s-au ghidat atunci când au luat o astfel de decizie", a spus purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat.

Miercuri dimineață, Gazprom a suspendat complet livrările de gaz către Bulgargaz (Bulgaria) și PGNiG (Polonia) din cauza refuzului acestor țări de a plăti în ruble.

La sfârșitul zilei de 26 aprilie, Gazprom Export nu a primit plăți pentru livrările de gaze în aprilie de la aceste companii în ruble, în conformitate cu Decretul președintelui Vladimir Putin din 31 martie 2022. 

×
Subiecte în articol: Rusia gaz ruble livrare gaz Viaceslav Volodin
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close