Antena 3 CNN Externe O nouă lovitură pentru Rusia | Președintele Elveției, Ignazio Cassis: Este "foarte probabil" să înghețăm activele rusești

O nouă lovitură pentru Rusia | Președintele Elveției, Ignazio Cassis: Este "foarte probabil" să înghețăm activele rusești

Președintele elvețian spune că este foarte probabil ca Elveția să sancționeze Rusia și să înghețe activele rusești.

O nouă lovitură pentru Rusia | Președintele Elveției, Ignazio Cassis: Este "foarte probabil" să înghețăm activele rusești
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   00:01

Dacă în urmă cu câteva zile, Elveția a decis să nu se alinieze sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, președintele elvețian a declarat, duminică, că este foarte posibil ca Elveția să urmeze UE în sancționarea acesteia.

Așadar, Consiliul Federal, format din șapte membri, se va reuni luni și va analiza recomandările departamentelor de finanțe și economie, a declarat președintele elvețian, Ignazio Cassis la televiziunea publică elvețiană.

Întrebat dacă Elveția, care este un centru financiar și comercial major, va urma Uniunea Europeană și va îngheța activele rusești, Cassis a spus:

 "Este foarte probabil ca guvernul să decidă să facă acest lucru mâine, dar nu pot anticipa deciziile care nu au fost încă luate”, a spus Cassis, potrivit Reuters.

Președintețe elvețian consideră că neutralitatea Elveției trebuie păstrată și că țara este pregătită să ofere sprijin diplomatic, dacă discuțiile dintre oficialii ucraineni și ruși de la granița cu Belarus nu vor reuși.

"Dar asta nu ne împiedică să spunem că o spadă e o spadă”, a mai spus Cassis.

Elveția se confruntă cu o presiune tot mai mare de a se alătura Occidentului și de a adopta sancțiuni economice. Guvernul elvețian a declarat că nu va lăsa Elveția să fie folosită ca drept platformă pentru eludarea sancțiunilor UE.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Elvetia Ucraina razboi Ignazio Cassis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close