Antena 3 CNN Externe Președintele care promite reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare: „Îmi place, pentru că sunt nebun”

Președintele care promite reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare: „Îmi place, pentru că sunt nebun”

Președintele care promite reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare: „Îmi place, pentru că sunt nebun”
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    16 Mai 2016   •   15:06

Preşedintele ales din Filipine, Rodrigo Duterte, promite să reintroducă pedeapsa cu moartea şi să angajeze lunetişti pentru a-i prinde pe cei care comit infracţiuni considerate majore şi care se opun arestării.

Rodrigo Duterte, fostul primar al oraşului sudic Davao, a câştigat săptămâna trecută alegerile prezidenţiale din Filipine, după o campanie controversată, relatează Sky News.

Punctul-cheie al campaniei sale l-a reprezentat războiul pe care acesta l-a declarat criminalităţii. O parte a planului său prevede reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni considerate majore, precum trafic de droguri, viol, crimă, tâlhărie şi răpire.

„Cei care distrug vieţile copiilor noştri vor fi distruşi”, a declarat Rodrigo Duterte. „Cei care omoară ţara mea vor fi omorâţi. Pur şi simplu. Fără o cale de mijloc, fără scuze”, a precizat noul preşedinte din Filipine.

Duterte a adăugat că, în cazul persoanelor condamnate pentru mai mult de o infracţiune majoră, se va apela la o dublă spânzurare.

„După ce eşti spânzurat o dată, va exista o altă ceremonie pentru a doua infracţiune până când capul este complet separat de corp. Îmi place asta pentru că sunt nebun”, a menţionat Duterte.

El urmează să fie învestit în funcţia de preşedinte pe 30 iunie.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close