Antena 3 CNN Externe Preşedintele Germaniei: ”Nu văd semne că războiul se va termina curând”

Preşedintele Germaniei: ”Nu văd semne că războiul se va termina curând”

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a transmis că ”nu vede semne” care să indice că ”războiul se va termina curând”, într-o vizită în Lituania.

Preşedintele Germaniei: ”Nu văd semne că războiul se va termina curând”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Mar 2022   •   09:42

Războiul din Ucraina ”probabil că va dura mult timp, iar noi vom avea răbdare”, a declarat preşedintele german.

Frank-Walter Steinmeier a calificat invadarea Rusiei de către Ucraina drept o ”încălcare a legilor internaţionale” şi a oferit asigurări Lituaniei că se poate baza pe solidaritatea NATO.

„Nimeni, în cursul istoriei, nu va putea justifica ce se petrece acum în Ucraina”, a transmis Frank-Walter Steinmeier, potrivit news.ro.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut „acțiuni europene imediate” pentru a opri forțele ruse să își continuea atacul, după ce a fost bombardată cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Forțele ucrainene înregistrează victorii, în timp ce trupele rusești înaintează și produc distrugeri masive în cele mai mari și importante orașe ale Ucrainei.

Înaintarea coloanei de blindate rusești spre Kiev a fost blocată la 30 de kilometri nord de Capitală.

Coloana a fost bombardată atât de aviația ucraineană, cât și de artilerie. Din primele informații, se pare că atacul a fost unul extrem de complex.

Adresându-se reporterilor miercuri după-amiază, sub condiția anonimatului, un oficial înalt al apărării a spus că Pentagonul are indicii că forțele ucrainene țintesc convoiul în încercarea de a împiedica ceea ce oficialii cred că este scopul final al Rusiei: să ocupe Kievul și să instaleze un guvern acolo.

×
Subiecte în articol: Germania presedinte Rusia Ucraina razboi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close