Antena 3 CNN Externe Preşedintele Iranului promite răzbunarea asasinării generalului Soleimani, dacă Donald Trump nu va fi judecat

Preşedintele Iranului promite răzbunarea asasinării generalului Soleimani, dacă Donald Trump nu va fi judecat

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, solicită formarea unei ”instanțe echitabile” în care fostul președinte Trump și alți oficiali americani să fie judecați pentru asasinarea generalului Soleimani. În caz contrar, promite răzbunare.

Preşedintele Iranului promite răzbunarea asasinării generalului Soleimani, dacă Donald Trump nu va fi judecat
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   12:11

Ebrahim Raisi, a spus că fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, trebuie să răspundă în fața legii pentru rolul avut în asasinarea generalului de vârf Qassem Soleimani în urmă cu doi ani, altfel Iranul se va răzbuna.

Într-un discurs televizat de luni, președintele iranian a spus că, în calitate de ”principal ucigaș”, care a ordonat atacul mortal cu dronă asupra convoiului lui Soleimani în Irak, Trump trebuie să se confrunte cu ”dreptatea” și să sufere „qisas”, care este un termen islamic pentru represalii în natură.

Raisi a cerut formarea unei ”curți echitabile” în care Trump, fostul secretar de stat Mike Pompeo și alți oficiali americani să fie condamnați și pedepsiți.

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, liderul iranian promite răzbunare: ”nu vă îndoiți, și le spun asta tuturor oamenilor de stat americani”, scrie Aljazeera.

Iranul a spus că Soleimani, una dintre cele mai puternice figuri din țară la acea vreme, se afla într-o misiune diplomatică la Bagdad, la invitația guvernului irakian, când atacul cu drone al SUA l-a vizat, lângă aeroportul orașului.

Totodată, printr-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Iranul a solicitat duminică tragerea la răspundere a Statelor Unite ale Americii şi Israelului.

La momentul asasinatului, cu doi ani în urmă, Statele Unite au transmis Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) faptul că acţiunea a fost în legitimă apărare. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close