Antena 3 CNN Externe Președintele Lituaniei: ”Dacă Putin câștigă în Ucraina, următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia”

Președintele Lituaniei: ”Dacă Putin câștigă în Ucraina, următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia”

Președintele lituanian, Gitanas Nauseda, a spus că poftele Imperiului Rus sunt nelimitate, așa că trebuie făcut totul pentru ca Ucraina să iasă câștigătoare. 

Președintele Lituaniei: ”Dacă Putin câștigă în Ucraina, următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2022   •   19:08

"Cred că, dacă Putin câștigă, poate veni la noi. Și nu este vorba doar de Lituania, următoarele ținte ar putea fi Moldova, România, țările baltice, Polonia. În acest imperiu, apetitul este nelimitat", a spus Nauseda, potrivit Pravda.

Potrivit președintelui, securitatea Lituaniei va depinde doar de sfârșitul războiului din Ucraina.

"Singurul scenariu care ne va proteja țara de agresiunea lui Putin este succesul Ucrainei. Dacă Putin este oprit, ar putea fi sfârșitul erei sale", a spus Nauseda.

Răspunzând la o întrebare despre amenințarea la adresa Rusiei asociată cu utilizarea armelor nucleare, Nauseda a subliniat că trebuie făcut tot posibilul pentru a opri acțiunile Rusiei.

„Dacă nu facem nimic, atunci pentru Putin va fi un apel direct să-și continue activitățile”, a adăugat președintele lituanian.

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken este convins că Ucraina va supraviețui războiului, care a început cu o invazie pe scară largă a Rusiei, și a remarcat că această provocare a unit NATO într-un mod fără precedent.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Lituania NATO
Parteneri
O nouă ofertă pentru cadrele didactice: Creştere salarială de 1.000 lei brut | Negocierile de la Guvern continuă
x close