Antena 3 Externe Președintele Ucrainei: "Suntem în stare de război! Nu este exclusă o invazie pe scară largă din Rusia"

Președintele Ucrainei: "Suntem în stare de război! Nu este exclusă o invazie pe scară largă din Rusia"

de G.S.    |    15 Oct 2016   •   18:30
Președintele Ucrainei: "Suntem în stare de război! Nu este exclusă o invazie pe scară largă din Rusia"

Preşedintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, sâmbătă, în regiunea Harkiv, că Ucraina se află în stare de război și că nu exclude o invazie rusă pe scară largă, conform agenției Rador.

“Probabilitatea unei escaladări a conflictului rămâne semnificativă. Cei care nu simt acest lucru trebuie să înțeleagă faptul că țara este în stare de război” – a atras atenţia Poroșenko, la o ceremonie în care mai multe echipamente militare au fost transferate armatei ucrainene.

“Subliniez că războiul este în plină desfăşurare, iar apărarea statului nostru nu este o chestiune ce ţine doar de forțele noastre armate, ci şi de întregul popor ucrainean” – a adăugat preşedintele.

Totodată, liderul ucrainean a menţionat că nu exclude o invazie rusă de amploare.

“În cazul unei invazii rusești pe scară largă, pe care noi, din păcate, nu o excludem, suntem gata să reacţionăm pe măsură” – a declarat Petro Poroşenko, precizând că, în ultimele zile, într-o singură zonă a liniei frontului, rebelii proruşi au tras 700 de focuri de artilerie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close