Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: ”Este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial!”

Volodimir Zelenski: ”Este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial!”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că este foarte posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial.

Volodimir Zelenski: ”Este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial!”
de Laura Dinu    |    17 Mar 2022   •   07:39

Rezultatul invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca această decizie să fi pornit pe calea unui război global, a declarat Zelenski la NBC News, când a fost întrebat dacă a înțeles preocupările președintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja. Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial... nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a adăugat el, potrivit NBC News.

Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizație”.

Zelenski a declarat că poporul ucrainean este „de neînvins” chiar dacă forțele rusești vor cuceri orașele, inclusiv capitala Kiev. Forțele rusești pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea și dragostea ucrainenilor pentru țara lor, a spus el.

„Asta este ceea ce oamenii noștri au demonstrat în mod clar”, a spus Zelenski. „Chiar și acele așezări care au fost distruse de artileria rusă, chiar și acele așezări care au fost lăsate necucerite de ruși”.

Zelenski a ținut miercuri un discurs în fața ambelor camere ale Congresului, reiterând presiunile sale pentru ca NATO să impună o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. El a făcut apel la un sprijin mai agresiv din partea legislatorilor şi a lui Biden, numind invazia o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

Biden a anunțat miercuri un nou sprijin militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Însă președintele a exclus trimiterea de avioane de luptă, o solicitare pe care Zelenski a adus-o şi în Congres ca alternativă la declararea zonei de interdicție aeriană.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close