Antena 3 CNN Externe Președintele american Barack Obama recunoaște domnia istorică a Regelui Juan Carlos al Spaniei

Președintele american Barack Obama recunoaște domnia istorică a Regelui Juan Carlos al Spaniei

Președintele american Barack Obama recunoaște domnia istorică a Regelui Juan Carlos al Spaniei
16 Iun 2014   •   10:39

Președintele american Barack Obama recunoaște "domnia istorică" a Regelui Juan Carlos al Spaniei, informează luni cotidianul El Pais, pe baza unui comunicat al Casei Albe transmis în urma unei discuții avute duminică de cei doi șefi de stat, informează AGERPRES.
Obama a discutat la telefon cu Regele Juan Carlos, cu ocazia proclamării fiului celui din urmă drept regele Felipe al VI-lea săptămâna aceasta, în ziua de joi, 19 iunie.

Președintele american i-a mulțumit monarhului spaniol pentru "promovarea fermă a democrației în Spania" și "angajamentul pentru relațiile transatlantice". Cei doi au susținut de asemenea "puternicele legături de prietenie" dintre SUA și Spania, care urmează să fie aprofundate pe durata domniei noului rege.

Regele Juan Carlos al Spaniei a avut parte de acces deosebit la toți președinții americani, începând cu John F. Kennedy, astfel că relația avută în general cu SUA a fost una dintre reușitele actualului monarh.

Viitorul rege Felipe al VI-lea a studiat la Washington și urmează să-și pronunțe următorul discurs internațional semnificativ în fața Adunării generale a ONU, la New York, în luna septembrie.

 



×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close