Antena 3 CNN Externe Preşedintele, aproape de oamenii săi: "Aş strânge mâna, aş îmbrăţişa". Obama luptă alături de americani împotriva Ebola

Preşedintele, aproape de oamenii săi: "Aş strânge mâna, aş îmbrăţişa". Obama luptă alături de americani împotriva Ebola

Preşedintele, aproape de oamenii săi: "Aş strânge mâna, aş îmbrăţişa". Obama luptă alături de americani împotriva Ebola
de O.P.    |    16 Oct 2014   •   10:18

Preşedintele Barack Obama a dat asigurări miercuri că Statele Unite vor răspunde într-un mod "mult mai agresiv" epidemiei de Ebola, cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american după ce o a doua infirmieră din Texas a fost contaminată.

"Aş strânge mâna, aş lua în braţe şi aş îmbrăţişa (...) infirmierele pentru a saluta munca curajoasă pe care au îndeplinit-o ocupându-se de un pacient. Ele au urmat protocoalele. Ele ştiu ce fac şi ma simt în siguranţă deplină", a declarat el după ce un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice.

Ca şi în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil în Liberia şi decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

După o reuniune la Casa Albă cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurări că lecţiile învăţate în cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor şi clinicilor "din ţară" pentru a evita ca o situaţie asemănătoare să se producă în altă parte.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close