Antena 3 CNN Externe Preşedintele BCE: Criza nu s-a terminat, dar sunt optimist că guvernele vor restabili siguranţa financiară

Preşedintele BCE: Criza nu s-a terminat, dar sunt optimist că guvernele vor restabili siguranţa financiară

Preşedintele BCE: Criza nu s-a terminat, dar sunt optimist că guvernele vor restabili siguranţa financiară
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Oct 2011   •   17:14
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, a declarat într-un interviu pentru o publicaţie germană, că încă nu a fost încheiată criza generată de datoriile suverane şi că nu se poate vorbi despre un semnal de liniştire a apelor, conform Reuters.

Trichet a recunoscut, însă, că este optimist în ceea ce priveşte capacitatea guvernelor din zona euro de a restabili siguranţa financiară.

Trichet a adăugat că înţelegerile făcute de liderii Uniunii Europene săptămâna aceasta trebuie să fie aplicate într-o manieră foarte precisă şi rapidă. Acesta a declarat că este „esenţial” ca aceste decizii să fie puse în aplicare.

Oficialul a adăugat că Banca Centrală Europeană va monitoriza cu mare atenţie progresele înregistrate şi a adăugat că "acum este momentul să se acţioneze”.

"Criza nu s-a terminat”, a declarat Trichet. „Dar, după deciziile de săptămâna aceasta, sunt absolut convins că guvernele vor reuşi să aducă o stabilitate financiară”.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close