Antena 3 CNN Externe Preşedintele BCE: Liderii politici trebuie să înveţe mai multe lecţii de criză

Preşedintele BCE: Liderii politici trebuie să înveţe mai multe lecţii de criză

Preşedintele BCE: Liderii politici trebuie să înveţe mai multe lecţii de criză
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Oct 2011   •   16:02
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat că a „auzit” mesajele manifestanţilor care au participat la seria de proteste din întreaga lume pe 15 octombrie şi a adăugat că este necesar ca liderii politici să înveţe mai multe lecţii de criză, conform Reuters.

La o zi după protestele din întreaga lume împotriva inechităţii economice, Trichet a arătat că criza l-a învăţat că sistemul financiar nu trebuie să rămână într-o stare atât de fragilă şi a cerut o reglementare mai dură.

„Este de datoria noastră să facem sistemul financiar mondial mult mai solid. Aşa interpretez parţial, mesajul acestei mişcări. De aceea, încă de la început, de la primele summit-uri G20, s-a spus că este necesar să consolidăm semnificativ reglmentările şi constrângerile impuse sectorului financiar”, a afirmat duminică, şeful Băncii Centrale Europene, într-un interviu difuzat pe postul de radio Europe1 şi televiziunea iTele.

Însă, oficialul a avertizat că autorităţile nu trebuie să meargă până la desfiinţarea băncilor, care finanţează trei sferturi din economie.

„Am parcurs jumătate din drum. .Am consolidat deja reglementarea băncilor comerciale. Avem încă mult de lucru, în principal la instituţiile nebancare”, a continuat oficialul.

Acesta a precizat că nu este în favoarea „deglobalizării”, însă a adăugat că „a auzit” un mesaj pentru consolidarea guvernanţei economice globale venit din parte protestatarilor antiglobalizare.



×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close